(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kynutý závin s jablky a mrkví
Potřebné ingredience
1 kostku droždí NOLI 42 g
400 g špaldové mouky
200 g hladké mouky
150 ml sezamového oleje
270 ml ovesného, popř. sojového mléka
1 kávovou lžičku mořské soli
3 žloutky
lněné a sezamové semínka (dle chuti)
na náplň:
najemno strouhané jablka a mrkev
rozinky na doslazení (popř. med, slad nebo třtinový cukr)
Postup přípravy
Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout.
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku 0,5 cm. Poté potřeme náplní a stočíme do závinu.
Pečeme 10 minut při teplotě 170 °C a 10 - 15 minut při teplotě 160 °C. Po upečení potřeme závin olejem.
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku 0,5 cm. Poté potřeme náplní a stočíme do závinu.
Pečeme 10 minut při teplotě 170 °C a 10 - 15 minut při teplotě 160 °C. Po upečení potřeme závin olejem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé